Kimbap
Kimbap (koreai sushi)

Hozzávalók:
- nori lap
- 1 bögre rövidszemű rizs
- 1 tojás
- 2 sárgarépa
- 1 kígyóuborka
- fél jégcsapretek
- só
- lazac, garnélarák
Elkészítés:
Először a 1 bögre rizst főzzük meg 1-1,5 bögre vízben. Addig ne vegyük le róla a fedőt, míg el nem issza az összes vizet így lesz jól ragadós.
Közben a tojásból omlettet csinálunk. Majd felvágjuk csíkokra a többi zöldséggel együtt.

A megfőtt a rizs is akkor a nori lapot tegyük egy bambuszlapra és tegyük rá a rizst kis rétegben. Hagyunk ki egy kis részt (kb. 3-5 cm). A közepére tesszük a tojást, a répát, az uborkát, a retket és a halat. Óvatosan és erősen kezdjük feltekerni majd a kimarad kis nori lapot vizezzük be és tekerjük fel teljesen egy. Így nem fog szétnyílni a sushink. Végül vágjuk fel 2-3 cm vastagságúakra.
Tapasztalat:
Én a barátnőmmel csináltam, mert ő már csinált egyszer. Mi két bögre rizzsel csináltuk így jött ki négy tekercs. A képeken látni fogjátok, hogy nem használtunk retket, mert egyikünk sem igazán szeretni és lazac helyet kis fagyasztott "rák rudakat" használtunk. A rizst miután megfőtt kicsit hagytuk hűlni, hogy ne olvassza meg a nori lapot. Mielőtt felvágtuk volna őket hagytuk kicsit pihentetetni őket. Érdemes vizes és éles késsel felvágni őket. Mi szójaszószt is tálaltunk hozzá.
Hát saját véleményem szerint elég különleges íze van a nori lap miatt. Elsőre elég szokatlan volt. A szójaszósznak pedig kicsit sós íze volt.